HomeOver OnsContactMijn account

Webshop » Webwinkel BUSINESS » Klantenservice » MONTAGE VRAGEN

Veel gestelde vragen

Op de website van onze fabrikant www.artiteq.com kun je al heel wat montage-videos of montage-instructies bekijken. Hieronder toch een paar veelgestelde vragen

1. Hoe kan ik gaten boren om de clips vast te zetten bij het monteren van de Click Rail tegen het plafond?

Je kunt de gaten markeren met behulp van de Click & Connect-rail. Die kan immers gebruikt worden als een sjabloon. De clips zijn zodanig ontworpen dat de schroeven diagonaal kunnen worden ingebracht tot een hoek van 10 °. Daarna wordt de rail gemonteerd tegen het plafond. Als de hoek te klein is, of als je graag boort in een rechtere hoek, dan raden wij je aan een langere boor of een speciale boor met een compacte kop te gebruiken. Bij de montage van grotere aantallen kan het slim zijn om 1 lengte van bv. 200cm te doorboren om de +/- 40cm om deze als project-sjabloon te gebruiken. Op die manier kun je ook op een afstand van het plafond te installeren, bv bij hoge ruimtes.

2. Hoe kan ik voorkomen dat mijn kaders naar voren kantelen?

Kaders die aan een touw worden opgehangen kantelen altijd iets naar voren. Je kunt dit zien in musea, waar dit opzettelijk gedaan wordt om verblinding te voorkomen. Hoe ver het kader kantelt en hoe je dit kunt voorkomen hangt af van een aantal factoren, zoals een te laag geplaatste bevestigingspunt aan het werk. De kaderhaak bovenaan monteren kan al veel verhelpen. 

 3. Wat voor soort verf moet ik gebruiken om de rail te overschilderen?

De profielen van Artiteq zijn gelakt met poedercoating op basis van polyester en zijn gemakkelijk te overschilderen. De primerversie kan worden overschilderd met behulp van gewone, overal beschikbare lakverven op basis van latex, acryl of alkyd. Als je van plan bent om de profielen te overschilderen, dan dien je eerst de ondergrond voor te bereiden. Het is voldoende om het overtollige vet te verwijderen, bij voorkeur met behulp van white spirit, en lichtjes af te schuren met fijn schuurpapier. Het best gebruik je een klein rolletje zodat je geen verfstrepen hebt op het vlak, ook word het gleufje onderaan niet dicht geverfd met borstels.

 4. Kan ik de lengte van de rail aanpassen?

De aluminiumprofielen kunnen eenvoudig worden aangepast door ze te verzagen met een ijzerzaag. Je kunt best een verstekbakje gebruiken om een ​​rechte snede te kunnen maken. Zaag zoveel mogelijk de uiteinden waar bv ook een eindkap wordt voorzien wanneer je manueel verzaagd.

 5. Kan ik mijn ophangsysteem afbreken en opnieuw installeren op een andere locatie?

De rail is heel vast bevestigd aan de clips, omdat die stevig en veilig moet zitten. Onze systemen zijn daarom in hoofdzaak ontworpen voor eenmalig gebruik. Als je alle onderdelen uit elkaar haalt, dan loont het de moeite om elk component zorgvuldig te onderzoeken en de beschadigde onderdelen te vervangen. Als je de installatie op een andere plaats opnieuw wilt monteren, dan dien je minimaal nieuwe clips en pluggen te gebruiken.

De beste plaats om de rail van de clips los te maken is aan de onderkant (direct op de clip) en dit met behulp van een platte schroevendraaier of een plamuurmes. Je start best vanop een van de uiteinden en werkt dan van links naar rechts, of omgekeerd. Als je schade aan de muur wilt vermijden, of op zijn minst beperken, dan plaats je best een stalen of een aluminium plaatje onder de schroevendraaier. Op die manier kun je vermijden dat de pluggen uit bepaalde muurtypes worden getrokken.

6. Kan ik het licht bij de Combi Rail Pro-Light-systeem dimmen?

Dimfuncties zijn eerder nuttig bij kamerverlichting en zijn eigenlijk niet gebruikelijk bij het belichten van een voorwerp. Bij het verlichten van voorwerpen is het vooral zaak om de juiste lichtintensiteit te kiezen. Nochtans is het mogelijk om LED-verlichting te dimmen. Dit vereist een juiste combinatie van onderdelen en het dimmen hangt ook af van de lengte van de rail. Philips heeft verklaard dat hun lampen van 7W en 8W mogelijks gedimd kunnen worden, maar dit is niet het geval met de lampen van 3 of 4W. Vermits Philips regelmatig de specificaties voor het dimmen van hun MasterLED-lampen wijzigt, is het raadzaam dat je hun website nakijkt en dit op www.philips.com/masterledlamps.

Het is makkelijker om de lichten te dimmen als je halogeenlampen gebruikt, maar je moet er rekening mee houden dat deze lampen vijf keer zoveel energie verbruiken als LED-lampen, terwijl de gemiddelde levensduur van een halogeenlamp bovendien 20 keer korter is dan die van een LED-lamp.

Samenvattend: het licht van onze Combi Rail Pro Light kan gedimd worden. Toch raden wij jou aan om geen spotjes te dimmen, maar eerder te kiezen voor lampen met de juiste intensiteit. Wij raden je bovendien aan om LED-lampen te verkiezen. Deze zijn goedkoper omdat ze minder elektriciteit verbruiken en hebben een veel langere gemiddelde levensduur. Ervaring leert ons dat de MasterLED van 7W aan alle eisen binnen de meeste toepassingen voldoet.

 7. Ik heb gemerkt dat het perlonkoord opkrult. Hoe kan ik het gladstrijken?

Als het perlontouw een tijdje opgerold is geweest, dan kan het zijn dat het krult. Meestal is het gewicht van het kader voldoende om de draad weer recht te trekken. Als dit niet zo is, dan kun je proberen om gedurende een langere periode een gewicht aan het touw te hangen. Het gaat nog vlotter als je het perlontouw vooraf enkele uren in niet al te warm (zeker geen kokend) water legt.

 8. De schroeven die worden gebruikt bij het monteren van de Toprail zijn groter dan de gaten in die rail.

Je kunt de schroeven best al op voorhand in de rail draaien. De beste manier om de schroeven te bevestigen is ze al op voorhand in de gaten van de rail voor een kwartslag in te draaien, zodat ze vast komen te zitten in de rail. Aangezien aluminium een vrij soepel materiaal is, kun je de schroefdraad zodoende gebruiken om een ​​kleine inkeping te maken. Je kunt vervolgens de rail in één keer met gemak in het plafond schroeven.


    Loading...


    Vond u geen antwoord op uw vraag dan zijn wij er nog steeds , neem gerust contact op tijdens onze openingsuren contact

    Home Over Ons Contact Mijn account

    Alle prijzen zijn Exclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
    Webshop software: EasyWebshop.be